Dr. William H. Bates összes írása

Ezen az oldalon Bates, amerikai szemész, a látástréning kidolgozójának összes írása olvasható

XII. Tenyerezés

A teljes ellazulás elérésének e könyvben leírt többféle útja tehát a fénytörési hibák javításának többféle útját is jelentik. A legtöbb páciens az ellazulást legkönnyebben úgy éri el, ha szemeit csukva tartja. Ez általában csökkenti a nézéshez önkéntelen társított feszültséget, így a látás pillanatnyi, vagy tartósabb javulása jön létre, amit a legtöbb páciens úgy ér el, hogy lecsukja a szemeit, és így tartva pihenteti néhány percig, vagy tovább. Majd csak egy pillanatra a Snellen-teszt táblára néz, újra visszacsukja szemeit és felváltva ismételgeti ezt. A bevillanó éles látás pusztán ezzel a lazító gyakorlattal nagyon hamar elérhető. Van, akinek szinte tökéletes látása lesz ideiglenesen, és néha a tartós gyógyulást is el lehet érni, akár egy óra alatt.

A zárt szemhéjakon keresztül egy kevés fény áthatol, ezért nagyobb mértékű lazulás érhető el (néhány esettől eltekintve), ha ezt is kizárjuk. Helyezzük tenyerünket zárt szemeinkre (az ujjak a homloknál keresztezik egymást) úgy, hogy a szemgolyókra ne gyakoroljunk nyomást. Ezt a gyakorlatot "tenyerezésnek" neveztem el. Olyannyira hatásos a feszültség csökkentésében, hogy akár ösztönösen alkalmazhatjuk, és a legtöbb eset jelentős lazulást, vagyis jobb látást ér el vele.

Lehetetlen a tökéletes feketeséget elképzelni (és látni), ha a látás nem tökéletes; csak jó látás esetén tartható fent a tudat pihent állapota. Néhány páciens minden nehézség nélkül képes a fekete színt képzeletben megközelíteni, és ezzel látását javítani, és megfordítva; a fekete szín mélyülése egyben jelzi a látás élességének javulását is.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 34
Tegnapi: 26
Heti: 87
Havi: 550
Össz.: 229 453

Látogatottság növelés
Oldal: XII. Tenyerezés
Dr. William H. Bates összes írása - © 2008 - 2019 - bates-osszes.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »