Dr. William H. Bates összes írása

Ezen az oldalon Bates, amerikai szemész, a látástréning kidolgozójának összes írása olvasható

Gyógyulás ingázással


Ha egy betűt tökéletesen látsz, megfigyelheted, hogy úgy tűnik, mintha vibrálna, vagy mozogna kissé különböző irányokba. Ha hibás a látásod, a betű úgy fog tűnni, mintha állna. A látszólagos mozgást a szem nem tudatos mozgása okozza. A mozgás hiánya amiatt alakul ki, mert a szem bámul, vagy túl sokáig néz egy pontra. Ez a hibás látás állandó tünete és gyakran csökkenthető a következő módszerrel:


Csukd be a szemed és takard el a tenyereddel, hogy minden fényt kizárj, és mozogj gondolatban egy fekete betű egyik oldaláról a másikra. Amint ezt teszed, a betű képzeleti képe úgy fog tűnni, mintha a szemmozgással ellentétes irányba mozogna. Ha el tudod képzelni, hogy a betű mozog vagy ingázik, akkor észreveszed, hogy képes vagy emlékezni rá, és minél rövidebb és szabályosabb az inga, annál feketébbnek és tisztábbnak tűnik a betű. Ha állónak képzeled a betűt, ami nehéz, észreveszed, hogy a betűre való emlékezés rosszabb lesz.


Most nyisd ki a szemed és nézz először a valódi betű egyik oldalára, aztán a másikra. Ha úgy tűnik, hogy a szemmozgással ellentétes irányba mozog a betű, akkor észreveszed, hogy a látás javult. Ha el tudod képzelni a betű ingázását nyitott szemmel ugyanolyan jól, ugyanolyan röviden, szabályosan, és folyamatosan, mint csukott szemmel, a látásod normális lesz.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 50
Tegnapi: 26
Heti: 103
Havi: 566
Össz.: 229 469

Látogatottság növelés
Oldal: 1919. október - Gyógyulás ingázással
Dr. William H. Bates összes írása - © 2008 - 2019 - bates-osszes.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »